Rummelier Norge

Romkjennere i Norge

Hva er en Rummelier?

Slik en Sommelier er ekspert på vin er en Rummelier® ekspert på brennevinskategorien rom. Ordbruken er ikke tilfeldig, for kategorien og begrepet rom omfatter en rekke forskjellige typer brennevin hvor fellesnevneren er at de alle er laget ved destillasjon av sukkerrør.

På samme måte som i vinverdenen er det også innenfor rom store forskjeller i hvordan produksjonen foregår på tvers av forskjellige land med hver sine tradisjoner og definisjoner for hva som er tillatt å gjøre.

Greg Hill, Founder of the Royal Rum Society

Master Rummelier: Svein-Magnus Sørensen

Svein-Magnus Sørensen er Norges eneste og Europas første sertifiserte Master Rummelier®, det høyeste nivået hos organisasjonen Royal Rum Society™. Svein-Magnus er i tillegg også sertifisert vinsmaker og har oppnådd WSET Nivå 2.

Med sin lidenskap for vellagret kvalitetsrom og ellers brede kjennskap til rom som drikkevare er han en av Norges fremste spesialister på rom. Han kan både tilby engasjerende romsmakinger og er tilgjengelig for rådgivning og konsulentoppdrag.

Kontakt sveinmagnus@rummelier.no for bestillinger og forespørsler.


Les mer om romkjennere i Norge

 
Master Rummelier certificate

Når man nyter kvalitetsrom er det tradisjonelt å ha en sjokoladebit som tilbehør ved siden av, og dette er noe Svein-Magnus også er ekspert på da han er en av Norges fremste sjokoladekjennere og gründer av Sjokoladesmaking.no. Han ble den første sertifiserte sjokoladesmakeren i Norge i 2011 og har siden oppnådd Level 3 Certificate in Chocolate Tasting hos the International Institute of Chocolate and Cacao Tasting, samt at han er fast dommer hos International Chocolate Awards.


Sertifiserte Rummeliers®

Hos Rummelier.com finner du den offisielle listen over alle sertifiserte rummeliers i verden som har gjennomført og bestått opplæringsprogrammet for å bli sertifisert Rummelier i tråd med retningslinjene til The Royal Rum Society og The Official Rummelier Certification.


Andre anerkjente romkjennere i Norge

Utover sertifiserte Rummeliers er det også andre med en særskilt interesse for rom og sukkerbrennevin som har stor kunnskap og erfaring innenfor dette området.

Blant de mest fremtredende romentusiastene i Norge finner vi blant andre:

Har du en særskilt interesse for rom og vil stå på denne listen? Kontakt oss!